Proč naše kosmetika neobsahuje vodu?

Voda a vzduch jsou základem existence života na Zemi. Také naše tělo je z 60-70% procent tvořeno vodou, některé organismy dokonce z 99%. I běžná kosmetika je až z 80-90% samá voda. Koneckonců hydratace se od ní očekává. 

I přesto, že je nedostatek vody reálným celosvětovým problémem a při výrobě kosmetických produktů se jí zpracuje na tisíce litrů, je pro výrobce stále levným plnidlem, díky kterému nemusí produkt na svůj objem obsahovat tolik aktivních látek. S těmi se šetří a voda vyplní obsah krému, pleťového mléka nebo vašeho séra snadno. Jenže voda s sebou přináší i další problém, snadno se v ní množí bakterie. A přemnožené bakterie znamenají zkaženou kosmetiku. Jak tomu zamezit? Použitím konzervantů, které by zaručily její bezpečnost alespoň po určitý čas. 

Výhody kosmetiky bez vody

Odstranění vody z kosmetiky eliminuje problém konzervačních látek, které jsou obvykle nezbytné k tomu, aby se zabránilo množení bakterií a zajistily řádnou konzervaci vodné formulace. Například parabeny a jiné konzervační látky používané v běžné kosmetice jsou pro kůži často dráždivé. Voda se produktech nahrazuje extrakty, nebo oleji z rostlin, které jsou bohaté na vitamíny a antioxidanty. Snadněji pronikají do pokožky, opravují ji, hydratují a revitalizují. Voda se často používá jako nosič pro aktivní složky, ale přitom je také ředí. Produkt bez vody je ze své podstaty koncentrovanější a bohatší na účinné látky.

Jak to děláme v YAGE?

Existují čisté přírodní konzervanty, které jsou drahé a je jich velice málo. Dovedou zakonzervovat pouze jednoduchý systém, což právě děláme my v YAGE! Používáme šetrný pentylene glycol. Díky tomu, že máme rozdělenou péči na olejovou a vodní bázi, jsou naše séra méně zatížená oleji, a proto je náš systém lehký a nepodporuje tvorbu bakterií. V sérech používáme aktivní látky rozpustné ve vodě s minimem vzácných olejů. Naopak v druhé olejové péči používáme jen vzácné přírodní oleje a aktivní látky rozpustné právě v olejích.               

Jednoduše si tak můžete namíchat svůj čerstvý aktivní “krém” s minimem konzervačních látek. Stačí si vybrat hydratační esenci (krok 4), nebo naše sérum (krok 5) a smíchat ho s pleťovými oleji (krok 6). Použijete jen takové množství oleje, které vaše pleť potřebuje. Tímto způsobem se vyhneme použití silných toxických konzervantů, které vaší pleť škodí, namáhají ji a můžou způsobovat různé kožní problémy a alergie.

Naše produkty jsou baleny do tmavých lahviček z fialového skla s černým polepem, abychom zabránili degradaci složení způsobeného světlem. Zároveň jsme pro všechny tekuté produkty zvolili dávkovací pumpičku, abychom zabránili kontaminaci při nabírání prsty. Kde máte jistotu, že jsou vaše krémy bezpečné a bakterie se v nich již nepřemnožily? A pokud se v něm bakterie nemnoží, kolik muselo být použito konzervantů, aby tomu bylo zabráněno a hlavně jaké? To jsou otázky, které nás neustále napadají, když se mluví o běžné konvenční kosmetice. 

Představte si inovativní kosmetiku bez vody. Kromě toho, že je je její výroba ekologičtější, protože voda je rok od roku vzácnější surovinou,  je také ze 100% nabitá aktivními látkami, které o vaši pleť skutečně efektivně pečují. Samozřejmě se nemusí konzervovat, ani nemusí obsahovat žádné emulgátory. Na tomto principu jsou založeny Yage produkty. Pokud je v nich nějaká vodní složka, jde o ovocné vody, vodu z bambusu případně hydroláty neboli květinové vody, které mají samy o sobě vysoké množství bioaktivních účinných látek a dovedou je v maximální míře předat pokožce.

Pokud chcete investovat do své pleti, přemýšlejte o tom, co skutečně kupujete. Je lepší exkluzivní produkt vysoce koncentrované esence v nekompromisně čisté bio kvalitě, nebo voda s příměsí účinných složek a konzervantů, které pleť nepotřebuje? Máte raději hustou čokoládu, nebo kakao? YAGE je jiná. Čistě přírodní, ekologická a skutečně účinná. Vyvinutá pro potřeba té nejnáročnější pleti. Nastartujte s námi revoluci v přírodní kosmetice. 



Yage, chrání co je vzácné.