10 kroků ke krásné a zdravé pleti

Poznejte korejský rituál v péči o pleť, kterým se můžeme v mnohém inspirovat. Korejské ženy se pyšní dokonalou pletí, za kterou ale stojí pravidelná péče. Jde o deset základních kroků, které aplikují každý den, aby pleť zůstala čistá, zářivá, vyživená a chráněná. V našem západním zrychleném světě jsme si zvykly na multifunkční produkty 3v1 a čekáme zázraky na počkání. Korejský systém však funguje na jiných principech. Každý jednotlivý produkt má svůj smysl, své pořadí a žádný krok se nedá uspěchat. Každý přípravek by měl odpovídat aktuálnímu stavu vaší pleti. Multifunkční produkty, které nahrazují hned několik přípravků, nedávají smysl. A pravidelná dlouhodobá péče přináší své ovoce. Naučte se s námi, jak pečovat o svou pleť a dodat jí přesně to, co potřebuje. 

 

Základní kroky v péči o pleť


Pořadí používání se dá pojmout slovy "od nejtekutějšího po nejhustší". Když jednotlivé kroky shrneme, jde o dokonalé odstranění make upu, čištění obličeje, dodání hydratace od nejtekutější po nejhustší konzistenci a opalovací krém, bez něhož korejské ženy nevychází. Protože bez krému s ochranným faktorem proti škodlivým slunečním paprskům, nedává protivrásková péče smysl. Jednou za čas použijte peeling, či masku. Podle potřeb vaší pleti, i produkty navíc, jako je např. lokální péče na pupínky. 


Naše produkty jsou z tohoto důvodu jednoduše očíslované tak, abyste přesně věděly, v kterém pořadí je používat. Neznamená to však, že musíte mít doma na poličce produkty pouze od jedné značky a že musíte využívat všechny. Pokud vám v péči vyhovují různé značky, držte se jich a kombinujte je s dalšími. Doporučujeme však nemixovat čistě přírodní a konvenční kosmetiku, která má naprosto rozdílné složení a pleť na ni reaguje odlišně. 


Pokud se vám nechce pročítat následující obsáhlé řádky, máme pro vás jednoduché shrnutí, kterým se řídíme my.


Co používáme ráno: čistící gel, 2x týdně peeling či masku, toner, poté hydratační esenci, pleťové sérum a krém s ochranným slunečním faktorem. Pak následuje naše běžné líčení.


Co používáme večer: olejový odličovač na odstranění make upu, čistící gel, toner, hydratační esenci, pleťový olej či balzám, elixír na oční okolí. Jednou za čas si připravíme noční masku, v tom případě ráno použijeme i odličovací olej.

Čištění (péče 0 - 2)

Čištění pleti je dle korejského rituálu tím nejzákladnějším a nejdůležitějším krokem. Jedině dokonale vyčištěná pokožka může přijmout hydrataci a péči z následujících produktů. 


Makeup, opalovací krém a voděodolné produkty odstraňujeme přípravkem na olejové bázi. Jedině ten dokáže rozpustit makeup a jednoduše ho odstranit. Hloubkově čistící olej si poradí i s tím nejvzdorovitějším voděodolným make-upem, aniž by obličej „sedřel z kůže“. Zanechává pokožku očištěnou, jemnou a hydratovanou. Je ideální i pro nejcitlivější pokožku okolo očí. Naneste ho malé množství a vmasírujte krouživými pohybi do pleti, setřete jemně bavlněným hadříkem. Ideální jsou bavlněné ručníky na obličej, které měníte každý den. 


Následuje druhý krok a tím je samotné čištění pleti. Vyvinuli jsme unikátní čistící gel z přírodních složek, který dokáže šetrně odstranit nečistoty. Je jemně pěnivý díky přírodnímu mýdlokoru, neobsahuje SLS a pokožku zanechává vláčnou, hydratovanou a v rovnováze. Pokožku oplachujte vždy vlažnou vodou. Vyhněte se kontaktu s teplou či horkou, podporuje totiž tvorbu kožních zánětů, akné a vyrážek. 


Třetím krokem je použití masky nebo peelingu. Pravidelná exfoliace pokožky je potřeba, abychom ji zbavili odumřelých kožních buněk, které by pak bránily ve vstřebávání séra či výživných olejů. 


Náš jemný peeling obsahuje směs papáji a drobných kuliček z jojobového vosku a turmalínu. Představuje ultra jemný způsob peelingu pro křehkou a citlivou pleť. Jemná masáž podporuje prokrvení, čímž se zlepšuje distribuce výživných látek a celková tonizace pokožky. Suchýma rukama aplikujte na čistou, vlhkou pokožku. Potom si navlhčete konečky prstů teplou vodou a znovu masírujte pleť, až se z gelu stane hedvábně jemné mléko. Oplachujte vlažnou vodou, dokud vše důkladně neodstraníte. Používejte dvakrát týdně.


Podle potřeb vaší pleti zvolte výživnou masku z aktivních látek. Všechny naše masky jsou v sypkém stavu, abychom se vyhnuli použití konzervantů. Stačí smíchat ½ až 1 celou lžíci s pár kapek vody nebo květinovými hydroláty a máte čerstvou aktivní masku. Naneste na pleť krouživými pohyby a nechte působit do zaschnutí.


Pokud trpíte na problematickou pleť, vyzkoušejte masku a peeling v jednom Geranium and neem. Speciální receptura pro detoxikaci a pročištění pleti se sklonem k akné. Zanechává pleť hebkou, hladkou a rozzářenou.


Květinová a rozjasňující maska a peeling v jednom Hibiscus and rose obsahuje borůvku, francouzský růžový jíl, ibišek a okvětní lístky slézu a růže. Zanechává pleť hebkou, hladkou, rozzářenou a vyživenou.


Květinová rozjasňující maska Neroli and calendula obsahuje acai, kaolín, podmáslí, oves, probiotika, levanduli a okvětní lístky měsíčku. Lze ji použít buď jako citlivý peeling nebo jako konejšivou čistící masku.


Přípravná péče (péče 3 - 4)

Tato fáze má za cíl pokožku po čištění a mytí zklidnit a navrátit ji rovnováhu přirozeného pH. Tento krok doporučujeme nevynechat. Je neocenitelný v péči o pleť a připravuje ji tak na následné použití výživných sér a olejů. V opačném případě má pokožka tendenci vysychat. 


Náš toner je výjimečný produkt, který nemá za cíl ji pouze dočistit, jak je tomu u běžných tonik zvykem. Představuje naprosto zásadní krok v péči o pleť, protože vyrovnává pH pokožky po jejím očištění. Růžová voda, fermentovaný bambus a okurka okamžitě zklidní i tu nejcitlivější pleť. Papája a kyselina mléčná pleť šetrně zbaví odumřelých buněk, dodá jí zdravý jas a připraví pokožku na příjem dalších živin. Kopřiva má stahující účinky, díky nimž minimalizuje výskyt pórů. Tonikum obsahuje složky bohaté na antioxidanty, a navíc mají protizánětlivé a antibakteriální účinky. Křemík podporuje tvorbu vlastního kolagenu, díky čemuž zvyšuje elasticitu a tonizuje pleť. Používejte ho každé ráno a večer.


Na řadu přichází hydratační esence. Vyvinuli jsme pro tento krok opravdu revoluční produkt s jedinečným složením. Obsahuje speciální kyselinu hyaluronovou, která navrací pleti hydrataci a lifting obličeje již do 30 minut. Patentované složení se dokáže dostat i do hlubších vrstev kůže a působit proti stárnutí pokožky.  Esence hloubkově hydratuje, zmenšuje vrásky, upravuje tvorbu kožního mazu, zlepšuje povrchovou strukturu pokožky, vypíná a posiluje elasticitu kožní bariéry a má protizánětlivé účinky. Antioxidační vlastnosti stabilní formy vitamínu C pomáhají úspěšně bojovat s volnými radikály a poškozením způsobeným UV zářením.


Aktivní péče (péče 5 - 7)

Po důkladném čištění, exfoliaci, tonizaci a hydrataci, nastává pravý moment pro použití produktů s aktivním složením. Rozlišujeme produkty podle aktuálních potřeb vaší pleti. 


Aplikujte pleťové sérum. Je nabité těmi nejúčinnější a nejsilnější rostlinnými výtažky pro boj s vráskami. Chová se podobně jako kolagenová výplň a má liftingový efekt, ale 100% přírodní. Působí jako modré světlo a ochrana proti znečištění. Máte na výběr exfoliační sérum s ovocnými kyselinami a rostlinnými výtažky, které jemně odstraňuje kožní buňky, hydratuje, tonizuje a rozjasňuje pleť. Nebo omlazující sérum plné aktivních látek pro boj s vráskami. Okamžitě zmírňuje výskyt jemných vrásek a linek, podporuje tvorbu kolagenu, zvyšuje elasticitu pokožky, její odolnost, regeneraci, pevnost a dodává mladistvý vzhled. 


Pokud jste zaregistrovali, vynechali jsme v péči krém. Yage krém jako produkt totiž nemá. Díky tomu, že se snažíme o čisté složení bez chemických konzervantů, oddělujeme produkty na vodní a olejové bázi. Krém si totiž pomocí našich jednotlivých kroků můžete vytvořit vlastní. Stačí smíchat hydratační esenci s pleťovým sérem, nebo olejem a máte svůj vlastní čerstvý aktivní krém na míru potřebám vaší pokožky. 


Obličejové oleje jsou plné 100% přírodních účinných látek. Vyzkoušejte např. intenzivní anti-agingový olej proti vráskám. Je složený z 18 nejúčinnějších přírodních rostlinných olejů se 14 dalšími výživnými ovocnými a rostlinnými výtažky, vitamíny, minerály, fosfolipidy a esenciálními oleji. 


Nebo noční pleťový olej proti vráskám. Obsahuje 15 nejúčinnějších přírodních rostlinných olejů s 11 dalšími výživnými ovocnými a rostlinnými výtažky, vitamíny a fosfolipidy, plankton a retinol pomáhají zmírňovat výskyt drobných vrásek a pigmentových skvrn. Patentovaná směs mikrořas zabraňuje poškození DNA a buněčnému stárnutí.


Denní hypoalergení olej je bohatým rostlinným elixírem pro obnovu a oživení pleti. Patentované látky z mořských řas bojují aktivně proti vráskám a stimulují produkci kolagenu. 


V nabídce máte samozřejmě i denní olej pro problematickou pleť. Využívá bohaté antioxidační síly brusinek a kadidla, má protizánětlivé, antibakteriální a antimikrobiální vlastnosti, omlazuje, vyživuje a rozjasňuje pleť. Napomáhá zklidnit a hojit podrážděnou pokožku. 


Vyberte si pro sebe přesně ten olej, který bude vyhovovat aktuálním potřebám vaší pokožky.


Kromě pleťových olejů, má Yage i rostlinné balzámy. Mají konzistenci mastí bez obsahu vodní složky. Přesto jsou snadno roztíratelné a vstřebatelné. Pokožce poskytují bohatý komfort pečujících a aktivních látek. Antioxidační balzám hloubkově hydratuje, intenzivně obnovuje pleť, podporuje její elasticitu, tonizuje a povzbuzuje regeneraci buněk. Receptura s obsahem baobabu, kurkumy, šípku a murumuru pleť velmi účinně vyživí. Navíc mají protizánětlivé a antioxidační účinky a zpomalují stárnutí. Nebo noční pečující balzám, který účinně hydratuje a zároveň poskytuje speciální péči o citlivou, zarudlou, poškozenou, aknózní nebo podrážděnou pleť. Pomáhá při léčení ekzému a je ideální pro zimní období.


Poslední částí z aktivní péče jsou produkty pro speciální péči. Tou je elixír na oční okolí. Pokožka kolem očí je extra tenká a potřebuje speciální péči. Nezapomínejte na ni. Je to zrovna ta oblast, kde se objeví vrásky jako první. Elixír obsahuje přírodní variantu retinolu, která není senzitivní na slunce, a proto ho můžete používat na den i v letním období. Okamžitě křehkou pleť projasní, dodá jí potřebnou hydrataci a výživu, aniž by se nějak zvětšila opuchlost očního okolí. 


Pro aknózní pleť máme záchranu v podobě lokální péče o pupínky. Aplikuje se na postižená místa, zklidňuje pokožku, zrychluje regeneraci, zlepšuje tonus a elasticitu pokožky.



Ochranná péče (péče 8 - 9)

Podle korejského rituálu patří do tohoto kroku např. noční maska. Noční masky mají konzistenci hustého gelu a aplikují se na noc po absolvování základní přípravy v předchozích krocích. Nechají se vstřebat a skutečně se smývají až ráno. Maska v průběhu spánku aktivně vyživuje pleť, napomáhá přirozeným regeneračním procesům, které jsou spouštěny právě během spánku, a co je nejdůležitější, spolehlivě udrží v pleti předchozí vrstvy kosmetické péče. Je to alternativa nočního krému. Výsledkem je, že pleť ráno působí vyživeně a mladistvě. Váš krém si opět můžete namíchat podle sebe smícháním hydratační esence s pleťovým olejem, nebo použít náš bohatý pleťový balzám. 


A také sluneční ochrana. Jak jsme již v úvodu zmiňovali, ochranný krém s SPF faktorem je v dnešní době nezbytnost. Jen díky němu zpomalíte známky stárnutí způsobené negativním slunečním zářením. Ochranný krém používejte kdykoliv budete pobývat venku a to i v případě, že je pod mrakem. Dnes obsahují ochranný faktor i makeupy, ale aby vás dostatečně ochránily, museli byste produktu použít celou lžičku. A to je množství, které běžně na obličej nikdy neaplikuje. Proto před jeho nanesením, namažte samostatnou vrstvu opalovacího krému. Sílu faktoru zvolte podle aktuálního ročního období. 


Yage, chrání co je vzácné.